DOLAR
EURO
STERLIN
FRANG
ALTIN
BITCOIN

Fuarda Yüksel Lojistik Damgasını Vurdu

Yayınlanma Tarihi : Google News
Fuarda Yüksel Lojistik Damgasını Vurdu

Mersin’de gerçekleştirilen Lojistik Fuarı’nda en çok ilgi çeken stantlardan biri Yüksel Lojistik oldu. Gazetemize konuşan firma sahibi Kemal Yüksel, Mersin’in lojistik sektörü açısından önemini ve geleceğe yönelik beklentilerini paylaştı.
Mersin’in Jeostratejik Önemi

,Kemal Yüksel, Mersin’in lojistik açısından çok önemli bir konumda olduğunu vurguladı. Yüksel, “Mersin, kara, deniz, demiryolu ve hava ulaşımı açısından zengin bir potansiyele sahiptir. Asya, Avrupa ve Afrika kıtalarının kavşağında yer alması Mersin’i lojistiğin başkenti yapıyor. Bu, şehrimizi önemli ve özel bir konuma getirmiştir” dedi. Yapımı bitme aşamasında olan Çukurova Bölgesel Yolcu ve Kargo Limanı’nın da Mersin’in lojistik kapasitesini artıracağını belirtti.
Lojistik Altyapı ve Eksiklikler
Mersin’in lojistik altyapısının geliştirilmesi gerektiğini belirten Yüksel, “STK’lar ve ilgili bakanlıklar zaman zaman çalıştaylar düzenleyerek sektör temsilcileriyle istişarelerde bulunuyor. Ancak, geniş bir hinterlanda sahip olmamıza rağmen gerekli altyapıların hızla hayata geçirilmesi önemlidir. Yeterli depolama alanlarının oluşturulması, liman sahasının genişletilmesi ve karayolu ulaşımını kolaylaştırıcı tedbirlerin alınması gerekmektedir. Ayrıca, araç park alanlarının ve garajların yetersizliği gibi sorunlar da çözülmelidir” diye konuştu.
Sektörün Geleceği ve Kurumsallaşma
Sektörün geleceğine dair değerlendirmelerde bulunan Yüksel, lojistik firmalarının kurumsallaşma konusunda yeterli düzeyde olmadığını söyledi. “Lojistik firmaları genellikle aile şirketleri şeklinde babadan çocuklara tecrübe aktarımı ile devam ediyor. Firmaların kurumsallaşması, değişim ve dönüşüme ayak uydurmanın ilk koşuludur. Rekabetçi yapıyı korumamız gerekir. Hızla değişen sektörde değişime aynı hızda ayak uydurmalıyız, proaktif olmalıyız. Aksi takdirde rekabet şansımızı kaybederiz” ifadelerini kullandı.
Deniz Taşımacılığı ve Karayolu Taşımacılığı
Yüksel, Mersin denince akla deniz geldiğini ancak lojistikte karayolu taşımacılığının ön planda olduğunu belirtti. “Çevresi denizlerle çevrili ülkemizde deniz taşımacılığından yeterince istifade etmiyoruz. Son yirmi yılda bu alanda ciddi yatırımlar yapıldı ve yapılmaya devam ediyor. Ancak, kara taşımacılığı lojistiğin olmazsa olmazıdır. İster deniz, ister havayolu ile getirdiğiniz malzemelerin adrese teslimi karayolu ile olmak zorunda. Bu, dünyanın her yerinde böyledir” dedi.
Gelecekteki Zorluklar ve Öneriler
Sektörde karşılaşılan maliyet artışlarına değinen Yüksel, “Bu ciddi bir maliyet demektir. Bu maliyetin altından kimse kolay kalkamaz. Araçlarınızı, filolarınızı dönüştürecek, değiştirecek ve yenileyeceksiniz. Şimdiden ilgili bakanlıkların sektör temsilcileri ile çalıştay yapıp buna dönük hazırlık yapmaları önemlidir. Uygun kredi koşullarının sağlanması ve hatta Türkiye’nin kendi markasını üretmesi gerekmektedir” dedi.
Mersin Lojistik Fuarı, bölgedeki lojistik sektörünün mevcut durumu ve gelecekteki potansiyelini gözler önüne sererken, Yüksel Lojistik’in başarılı sunumu ve Kemal Yüksel’in sektöre dair önemli değerlendirmeleri fuara damgasını vurdu.

YORUM YAP

DÖVİZ KURLARI

  • DolarDOLAR
    ALIŞSATIŞFARK
  • EuroEURO
    ALIŞSATIŞFARK
  • SterlinİNG. STERLİNİ
    ALIŞSATIŞFARK
  • FrangİSV. FRANGI
    ALIŞSATIŞFARK
  • Kanada DolarıKAN. DOLARI
    ALIŞSATIŞFARK
  • Çeyrek AltınÇEYREK ALTIN
    ALIŞSATIŞFARK
  • Gram AltınGRAM ALTIN
    ALIŞSATIŞFARK
  • BitcoinBITCOIN
    FİYATDEĞİŞİM

DÖVİZ ÇEVİRİCİ

  • Satış
    Alış