DOLAR
EURO
STERLIN
FRANG
ALTIN
BITCOIN

Korkmaz, “Mersin-Girne hattında umut var”

Yayınlanma Tarihi : Google News
Korkmaz, “Mersin-Girne hattında umut var”

Kıbrıs Türk İş İnsanları Derneği (İŞAD) Mersin Şube Başkanı Güral Korkmaz, gazetemize yaptığı açıklamada, Akgünler Denizciliğin geçtiğimiz aylarda başlattığı Mersin-Girne arası deniz otobüsü seferlerinin önemine dikkat çekti. Korkmaz, bu girişimin Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) ile Türkiye arasındaki ilişkilerin güçlenmesine büyük katkı sağladığını belirtti. “Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ile ilişkilerin güçlenmesine katkı sağlayan bu girişimin bütün kesimler tarafından desteklenmesi gerekiyor. KKTC ile her alanda işbirliğinin geliştirilmesi iki kardeş ülkenin gelişimine ve halkların yakınlaşmasına önemli oranda işlev katacaktır. Bu bağlamda Akgünler Denizciliği girişimi geleceğe dair umut vermektedir. Akgünler Denizciliği kutluyoruz,” dedi.
Turizme Katkı
Korkmaz, deniz otobüsü seferlerinin özellikle yaz aylarında turizmin gelişimi için önemli bir unsur olduğunun altını çizdi. “Yolcu, kargo, konteyner taşımacılığında çok önemli ivme sağlayacak olan böylesi girişimlerin önemi çok büyüktür. Özellikle yaz aylarında Mersin-Girne arası başlatılan otobüs seferlerinin turizmin gelişimi içinde önemli bir unsur olacaktır,” ifadelerini kullandı.

Ticari İşbirliği ve Organize Sanayi Bölgesi
Korkmaz, Türkiye ve KKTC arasındaki ticari işbirliğinin önemine de değindi. “KKTC’de yeni açılan organize bölgesi iş dünyasına çok önemli avantajlar sağlıyor. Türkiye’de vergiye kayıtlı firmalar için çok büyük kolaylıklar sağlanmaktadır. Türk firmalarının organize sanayide işletme açmaları bu aşamadan sonra çok kolay hale geldi,” dedi. Bu organize sanayi bölgelerinin, Türk firmalarına sunduğu kolaylıklarla birlikte iki ülke arasındaki ticari ilişkilerin daha da güçleneceğini belirtti.

Ekonomik İşbirliğinin Önemi
Korkmaz, KKTC ile Türkiye arasındaki ekonomik işbirliğinin iki ülkenin gelişimi ve halkların refahı için büyük önem taşıdığını vurguladı. “KKTC ile Türkiye arasında her alanda işbirliğinin geliştirilmesi, iki ülkenin ekonomik büyümesine ve halkların refahına önemli katkılar sağlayacaktır,” diye konuştu.

Deniz Taşımacılığının Avantajları
Deniz taşımacılığının sağladığı avantajlara da değinen Korkmaz, “Deniz otobüsü seferleri, yolcu ve yük taşımacılığında büyük kolaylıklar sağlıyor. Bu da hem ticaretin hem de turizmin canlanmasına katkı sağlıyor,” dedi. Korkmaz, deniz taşımacılığının kara ve hava taşımacılığına kıyasla daha ekonomik ve çevre dostu olduğuna dikkat çekti.

Gelecek Planları
Son olarak Korkmaz, gelecekte benzer projelerin artarak devam etmesi gerektiğini belirterek şöyle konuştu: “Bu tür girişimlerin desteklenmesi ve artırılması, hem Türkiye hem de KKTC için büyük faydalar sağlayacaktır. Biz de İŞAD olarak bu tür projelerin her zaman destekçisi olacağız. Bugün gelinen noktada ikili ilişkilerin üst düzey yöneticilerde duyarlılığın olduğunu görmekteyiz. geçtiğimiz günlerde KKTC’nin 50. kuruluş yıl döneminde Cumhurbaşkanımız Sayın Tayyip Erdoğan ve KKTC Cumhurbaşkanı Sayın Ersin Tatar’ın dünyay verdikleri birlik beraberlik mesajı büyük ses getirmiştir. İki ülke meclislerinin siyaset üstü aldığı kararlar önümüzdeki süreçte KKTC’nin pekçok ülke tarafından tanınacağı umudu doğurmuştur. İki ülke vatandaşları, yöneticileri ve sivil toplum örgütleri bu ivmeyi daha da yukarılara taşımak adına birlikte hareket etmesi çok önemlidir. Bu bağlamda herkesi duyarlılığa davet ediyoruz” dedi.