DOLAR
EURO
STERLIN
FRANG
ALTIN
BITCOIN

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Çukurova Uluslararası Havalimanı’nın Açılışını Gerçekleştirdi

Yayınlanma Tarihi : Google News
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Çukurova Uluslararası Havalimanı’nın Açılışını Gerçekleştirdi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Mersin’e gerçekleştirilen ziyaret kapsamında, yapımı tamamlanan Çukurova Uluslararası Havalimanı’nın açılışını gerçekleştirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı taşıyan “TC-CAN” adlı özel uçak, İstanbul’dan kalktıktan sonra saat 15.32’de yeni havalimanına iniş yaptı. Uçak inişi sırasında, havacılıkta gelenek olan su püskürtme seremonisi düzenlendi.

Açılışta, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, önceki AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik, Mersin Milletvekili Nureddin Nebati ve diğer birçok önemli isim Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı karşıladı.

Açılış töreninde bir konuşma yapan Erdoğan, “Havalimanımız, yolcu taşımacılığının yanı sıra bölgemizin ihracatında da çarpan etkisi yapacak. Adana ve Mersin ile birlikte Akdeniz Bölgesi’nin tamamının kalkınmasında lokomotif rolü üstlenecek böyle bir eseri ülkemize kazandırmaktan gurur duyuyoruz” dedi.

Erdoğan, Çukurova Uluslararası Havalimanı’nın yıllık kapasitesinin 9 milyon yolcu olduğunu belirterek, terminal alanının 110 bin metrekare büyüklüğünde olduğunu ve 3 bin 500 metre uzunluğunda bir ana piste sahip olduğunu vurguladı.

“Devletin Bütçesinden Tek Kuruş Harcanmadı”

Havalimanının yapımında kamu-özel ortaklığı modeli kullanıldığını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, devletin bütçesinden tek kuruş harcanmadan inşanın tamamlandığını ifade etti. Havalimanının toplam yatırım maliyetinin 608 milyon 500 bin avro olduğunu ve devletin buradan 25 yıl içinde 297 milyon 100 bin avro kira bedeli elde edeceğini açıkladı.

“Şakirpaşa Havalimanı Kapatılmayacak”

Muhalefetin, Çukurova Havalimanı ile ilgili eleştirilerine de yanıt veren Erdoğan, “Şakirpaşa Havalimanı’nın kapatılacağı” yönündeki iddiaların asılsız olduğunu söyledi. Şakirpaşa Havalimanı’nın eğitim merkezi olarak hizmet vermeye devam edeceğini belirtti.

Erdoğan, Çukurova Uluslararası Havalimanı’nın bölgede ticaret, turizm ve ihracat açısından büyük katkılar sağlayacağını ifade ederek, Adana ve Mersin başta olmak üzere tüm Akdeniz Bölgesi’nin kalkınmasında önemli bir rol üstleneceğini vurguladı.