DOLAR
EURO
STERLIN
FRANG
ALTIN
BITCOIN

MADÜM’den Gözne’de Coşkulu Şenlik

Yayınlanma Tarihi : Google News
MADÜM’den Gözne’de Coşkulu Şenlik

Mersin’in Gözne beldesinde, 30 Ağustos Zafer Bayramı kapsamında düzenlenen Gözne Şenlikleri bu yıl üçüncü kez gerçekleşti. Yörükoğlu Selim’in sahne aldığı etkinlik, katılımcılara unutulmaz anlar yaşattı.

Mersin Aydın Düşünce Derneği (MADÜM) Başkanı Gültekin Küpeli, şenlik hakkında yaptığı açıklamada, derneklerinin 2021 yılında kurulduğunu belirterek, “Devletin önemli kademelerinde görev yapmış pek çok ismi bünyemizde barındırıyoruz. Yüksek bilgi ve kültür birikimine sahip aydın insanlardan oluşan bir derneğiz. Şenliğimizin bu yıl üçüncüsünü düzenleyerek gelenekselleştirdik. Yerel sanatçılarımıza verdiğimiz değer yine burada da kendini göstermektedir. Bölgemizde çok sevilen Yörükoğlu Selim’i Gözne’deki vatandaşlarımızla buluşturmanın mutluluğunu yaşıyoruz” dedi. Küpeli, ayrıca etkinliğe destek veren Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ve Toroslar Belediye Başkanı Abdullah Yıldız’a teşekkür etti.

Konser öncesinde halka hitap eden Küpeli, derneğin faaliyetlerine değinerek, “Geçtiğimiz yıllarda birçok başarılı projeye imza attık. Özellikle 6 Şubat depremlerinin ardından sahada aktif rol üstlenerek 15 yardım tırını bölgeye ulaştırdık ve depremzedeler için Mersin’de 6 tane ev açtık. Hâlihazırda iki evimiz açık durumda. Dernek olarak 23 Nisan ve 19 Mayıs gibi önemli günlerde şiir ve resim yarışmaları düzenleyerek kent kültürüne katkı sağladık. Kurucu üyemiz Prof. Dr. Mustafa Özyurt’un girişimleriyle 1500 kitaplık bir kütüphane oluşturduk” dedi.

Küpeli, MADÜM’ün projeci bir dernek olarak öne çıktığını vurgulayarak, “Ulusal ve uluslararası birçok proje ortaya koyduk. Bunların en önemlilerinden biri Birleşmiş Milletler projesidir ve şu anda değerlendirme aşamasında. Toplumumuza öncülük yapmayı ve dayanışmayı güçlendirmeyi amaçlıyoruz. Bu bağlamda bizlere destek veren Toroslar Kaymakamlığı, Akdeniz Kaymakamlığı, Mersin Büyükşehir Belediyesi ve Toroslar Belediyesi’ne teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Gelecek dönem projelerine de değinen Küpeli, özellikle öğrencilerin ihtiyaçlarına yönelik desteklerini sürdüreceklerini belirtti ve derneğin başarısına katkı sağlayan tüm üyelere teşekkür etti.