DOLAR
EURO
STERLIN
FRANG
ALTIN
BITCOIN

Mersin’de Kültürün İzinde Öğrencilerle Buluşma

Yayınlanma Tarihi : Google News
Mersin’de Kültürün İzinde Öğrencilerle Buluşma

Mersin’de lise öğrencileri, “Kültürün İzinde Mersin” projesi kapsamında gerçekleştirilen etkinliklerle şehrin zengin kültürel ve tarihî mirasını keşfetme fırsatı buldu. Proje çerçevesinde 9. ve 10. sınıf öğrencileriyle yapılan etkinlikler, Erdemli ilçesinin tarihî ve kültürel zenginliklerine odaklandı.

Etkinlikler, Alata Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitüsü’nde tarım eğitimi ve bitki inceleme çalışmasıyla başladı. Ardından Kanlıdivane Antik Kenti ve çevresindeki antik kalıntılar gezildi. Bu gezide, öğrenciler antik yerleşim alanları hakkında bilgi edinirken, drama etkinlikleriyle de tarihin canlandırıldığı anlara tanıklık ettiler.

Programın son bölümünde, öğrenciler Esenpınar köyüne geçerek köy halkıyla buluştu. Köy hayatını yakından tanıma fırsatı bulan öğrenciler, köy halkından narenciye yetiştirmenin inceliklerini öğrendi. Yöresel müzik dinletisi ve geleneksel çocuk oyunlarının da yer aldığı etkinlik, gece geç saatlere kadar devam etti.

İl Millî Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş, etkinlikte yaptığı konuşmada, köy hayatının ve Yörük kültürünün önemine vurgu yaparak, “Bizler ‘Köylü milletin efendisidir.’ sözünü sadece dilimizle söylemiyoruz, bu söze yürekten katılıyoruz. Bu duygularla, bizi köylerinde misafir eden Esenpınar köyünün sıcak ve misafirperver Yörüklerine çok teşekkür ediyorum. Sevgili evlatlarım, ‘Köklerine sımsıkı sarılmayanın dallarında çiçek açmaz.’ Bu yüzden geçmişimizden aldığımız güç ve enerjiyle ülkemizi geleceğe taşıyacağız” dedi.

Etkinliğe, İl Millî Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş’un yanı sıra İl Millî Eğitim Müdür Yardımcısı Harun Üzer, İl Millî Eğitim Şube Müdürü Çağatay Çetin, Erdemli İlçe Millî Eğitim Müdürü Yusuf Açıkyörük, lise öğrencileri, veliler ve Esenpınar köy halkı katıldı.