DOLAR
EURO
STERLIN
FRANG
ALTIN
BITCOIN

Başkan Orhan’dan davet var

Yayınlanma Tarihi : Google News
Başkan Orhan’dan davet var

Mut İlçesi’nin Akdeniz Bölgesinde bir tarım cenneti olduğunu söyleyen Mut Belediye Başkanı Murat Orhan, ilkini gerçekleştirecekleri Mut Zeytin ve Zeytinyağı Festivaline herkesi davet etti.
Mut İlçesi’nin Akdeniz Bölgesinde bir tarım cenneti olduğunu söyleyen Mut Belediye Başkanı Murat Orhan, “Mut’un mikro klima özelliği sayesinde tarım ilaçları kullanılmadan ürünlerimiz yetiştiriliyor. İlçemiz ekonomisinin yüzde doksan beşini tarımdan sağlıyoruz. Dolayısıyla tarım sektöründe alın teri döken üreticilerimizin kazançlarının kutsal olduğuna inanıyoruz. Bu konuda Mut Belediyesi olarak her türlü desteği sunmanın gayreti içerisindeyiz. Ve bu yıl ilkini düzenleyeceğimiz 1. Mut Zeytin ve Zeytinyağı Festivalimiz bu anlayışımızın bir yansımasıdır. 27-28-29 Eylül tarihlerinde festivalimizi büyük bir coşkuyla kutlayacağız” dedi.
Öte yandan ilçe tarım müdürlüğü döneminde sektöre yaptığı destekleri de sözlerine ekleyen Başkan Orhan, “İlçe tarım müdürüyken tam 1 milyon zeytin fidanını toprakla buluşturmuştuk. Hamen ardından 2 milyon fidanı toprakla buluşturmuş ve pek çok konuda önemli adımlar atmıştık. Şimdi diktiğimiz fidanların meyveye durduğunu görmenin gururunu yaşıyoruz. Ve bugün de aynı heyecanla tarım sektörüne destek veriyoruz. Üreticimizin ürünü henüz dalındayken pazarlanması için çalışmalarımız devam ediyor. Sağlık zeytinden zeytin Muttan sloganımızla çıktığımız bu yolda sezonun bereketli geçmesini temenni ediyorum” dedi.

Ayrıca Mut Zeytininin ulusal ve uluslararası tanıtımını yaparak marka değerini arttıracaklarını sözlerine ekleyen Başkan Orhan sözlerini şöyle sürdürdü: “Üretecimiz girdi fiyatları ve düşük satış fiyatları nedeniyle çok zorluklar yaşamaktadır. Biz Mut Belediyesi olarak bu sorunun en azında tanıtıma önem vererek aşılabileceğine inanıyoruz. 1. Mut Zeytin ve Zeytinyağı Festivalimiz üreticimize önemli katkılar getirecektir. Ve festivalimize birçok kettin belediye başkanlarının yanı sıra Ankara Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Mansur Yavaş ve Mersin Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Vahap Seçer katılım göstereceklerdir. Ben bütün hemşerilerimi festivalimize davet ediyorum.”