DOLAR
EURO
STERLIN
FRANG
ALTIN
BITCOIN

Çokgün, “Toroslar halkı şov değil, hizmet bekliyor”

Yayınlanma Tarihi : Google News
Çokgün, “Toroslar halkı şov değil, hizmet bekliyor”

Gazetemize konuşan Toroslar Belediyesi MHP Meclis Üyesi İlhan Çokgün, çarpıcı açıklamalarda bulundu. Hizmet yerine şova dönük çalışmaların olduğunu belirten Çokgün, adrese teslim ihalelerin olduğunu öne sürdü. Çokgün, “Toroslar halkı hizmet bekliyor, dürüstlük bekliyor fakat seçimlerin üzerinden iki yüz gün geçmesine rağmen adrese teslim ihaleler dışında gördüğü pek bir şey yok” dedi.
Toroslar belediye Başkanı Abdurrahman Yıldız’ın seçim vaatlerini unuttuğunu belirten Toroslar Belediyesi MHP Meclis Üyesi İlhan Çokgün, seçimlerden sonra geçen sürede kayda değer bir hizmetin olmadığının altını çizdi. Temizlik hizmetlerinin belediyelerin asli görevlerinden olduğunu belirten Çokgün, “ Geçtiğimiz aylarda da gördük, temizlik ve araç kiralama ihaleleri pazarlık usulüyle yapılıyor. Bu çok yanlış ve kanun dışı bir uygulamadır. Bu tip ihalelerin yapılma şekli, temizlik müdürlüğü tarafından hazırlanarak şeffaf bir şekilde ekapa bildirilmesidir. EKAP ın size verdiği tarihte şartnamenizi yaparsınız ve Türkiye’nin her tarafından firmaları davet edersiniz. Pazarlık usulü yaptığını ihalelerde sadece üç dört firmayı kendiniz çağırıp kendi aranızda pazarlık yapılıyor. Masala 10.02.2024 tarihinde yine bir firma bu ihaleyi almış, ihalenin bedeli 33 milyon 51 bin lira ve bu firma 29 milyon 450 bin liraya ihaleyi alıyor. Burada kırım hiç yok denecek kadar çok az olduğunu görüyoruz. Bunun altında yapan nedir bilmiyoruz. Bu giden para Toroslar halkının parasıdır. Aslında burada suç işlenmektedir. Hem de Toroslar halkına ihanet edilmektedir, bizim gördüğümüz budur” dedi.
Mevcut belediye başkanının Torosları daha iyi yöneteceğini iddia ederek seçildiğini belirten Toroslar Belediyesi MHP Meclis Üyesi İlhan Çokgün, “Halkçı olduklarını, çalmayacak, çaldırmayacaklarını söyleyerek seçildiler. Cumhur İthafının önceki yönetimine hakaretler ettiniz. Belediye binasına afiler astınız şu kadar borç var, şu kadar bankamatikci var diye. Fakat iddia ettiğiniz bankamatikcilerle ilgili yaptıkları hiçbir şey yok. Fakat bankamatikçi olarak değerlendirdikleri arkadaşlarımızı içten çıkartarak kendi yandaşlarını belediyeye doldurdular. Bunların hepsini biz takip ediyoruz. Bildiklerimizi Toroslar halkıyla paylaşacağız” dedi.
Seçmenin sandıkta gösterdiği tercihe saygılı olduklarını belirten Çokgün, bugün gelinen noktada Toroslar halkının CHP’li kadroları göreve getirmesinden dolayı pişmanlık duyduklarını söyledi. Çokgün, “Vatandaşlarımızın sandıkta gösterdiği tercihe saygılıyız. Bizlere muhalefet görevi verdi ve bizler de bunu yapıyoruz. Tabi ki halkımızın içerisindeyiz ve gittiğimiz yerlerde CHP’ye oy verenlerin pişman olduklarını görüyoruz. Bugün bir seçim olsa aday kim olursa olsun büyük farkla Cumhur İttifakı adayının belediye seçimini kazanacağını söyleye bilirim. Fakat şimdi halkımız hizmet bekliyor. Sokak temizliği kampanyasının bir şov olduğunu herkes görüyor. Tabi ki gerçekçi hizmetler yapılırsa onları takdir eder halkımızla da paylaşırız. Fakat aradan gecen iki yüz günlük sürede böyle bir anlayışın olmadığını görüyoruz. Toroslar halkı şov değil, hizmet bekliyor” dedi.